langyi 2009.03.22. 20:18

Egyre vagy örökre?

„Tartós kapcsolat az, ha valaki olyan érzelmeket kelt benned, hogy egy éjszakánál többet is el tudsz képzelni vele.”

 

Mindenki tudja, hogy nincs két egyforma randi, mégis alapvetően két csoportra oszthatjuk őket:

 

Alkalmi randi: Alkalmi randinak minősül két ismeretlen személy közötti azon találkozás, melynek elsődleges célja a felek ösztönös szükségleteinek haladéktalan kielégítése további találkozás igénye nélkül.

 

Tartós randi: Minden, az alkalmi randi körébe nem tartozó találkozás, amely esetekben a felek igénye az egymás közötti hosszabbtávú, érzelmeken alapuló kapcsolat kialakítása, további találkozás igényével.

 

Természetesen vegytisztán nem lehet elkülöníteni ezen két intézményt, hiszen „evés közben jön meg az étvágy” alapon elképzelhető, hogy az alkalmit annyira megkedveljük, hogy vele éljük le aztán életünk felét, vagy a tartósnak indulóval már legelőször az ágyban kötünk ki és ott realizálódik mindkettőnk számára, hogy bizony mi nem egymást keressük.

 

A különböző típusú randik más-más előkészületeket igényelnek. Alkalmi esetén nem igazán ragaszkodunk kialakult preferenciáinkhoz, mind a korhatár, mind pedig a testalkat tekintetében – az intelligencia-szintről nem is beszélve - némileg kompromisszumkészebbek vagyunk, hiszen a partner igényei is csak arra a bizonyos dologra szorítkoznak, felesleges őt elbűvölni sziporkázó műveltségünkkel, remek humorunkkal vagy azzal, hogy mennyire tuti állásunk van, elég egy zuhany, és már indulhatunk is. Végletes esetben még beszélgetnünk sem muszáj. Pár óra múlva már a nevére sem fogunk emlékezni, már ha egyáltalán előtte megkérdeztük.

 

Ezzel szemben, ha hosszú távú kapcsolatra készülünk a kiszemelttel, mind fizikailag, mind lelkileg alaposabb előkészületet igényel a randi, mivel ekkor tényleg döntő az első benyomás. A legeslegjobb formánkat kell hoznunk és kíméletlenül lehengerelnünk az illetőt, amennyire csak tőlünk telik, valamint ugyanezt várjuk a másik féltől is. Persze tudjuk, hogy a kapcsolatok jelentős hányada megreked már ezen a randin, de ha meg sem próbálunk mindent megtenni a lehető legpozitívabb eredmény érdekében utána már csak magunkra vethetünk, ha nem csörög a telefonunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://langyirandi.blog.hu/api/trackback/id/tr241018755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steverubellreborn 2010.12.17. 00:49:58

"Alkalmi esetén nem igazán ragaszkodunk kialakult preferenciáinkhoz, mind a korhatár, mind pedig a testalkat tekintetében"

Én ragaszkodom, és az is előny,ha nem lábméretnyi iq-s,bár ez valóban sokszor hanyagolható.

steverubellreborn 2010.12.17. 00:52:43

"ha hosszú távú kapcsolatra készülünk a kiszemelttel, mind fizikailag, mind lelkileg alaposabb előkészületet igényel a randi"

Szerintem ez is végződhet 20 perc múlva az ágyban, meg egy alkalmi kaland előtt is fontos lelki-fizikai tuningolás.
Meg egyáltalán honnan tudod,hogy abból tartós lesz? Ebben semmi spontaneitás sincs.
süti beállítások módosítása